6. nov. 2008

MR. MARC JACOBS


Marc Jacobs er sjefdesignereren for designermerkene Marc Jacobs og Louis Vuitton og pendler mellom Paris og New York hvor de to motehusene holder til. Han er i henhold til Sofia Coppola den mest kreative personen som finnes. Marc er utrolig kreativ og det er helt utrolig hva han klarer å gjøre med ting og hvordan han får en ide i hodet til å bli til et plagg/veske, sier hun.

Marc inspireres mye av kunst og elsker gallerier, samtidskunst og auksjoner. Marc bor kun på hotellsuiter og de eneste eiendelene han eier er skulpturer og malerier. En av de kunstnerene han beundrer mest er Elizabeth Peyton. Marc Jacobs er også flink til å bruke kunst i sine kolleksjoner og har blant annet samarbeidet med Takashi Murakami og Yayoi Kusama(Japansk kunstner som er kjent for sine prikkete kunstobjekter, inspirerte Marc til å lage prikkete makron vesker i 2007). Men har alltid følt seg kunstnerisk underlegen i forhold til kunstverdenen. 


Marc Jacobs fikk mye oppmerksomhet rundt "protect the skin your in"-t shirtene med nakne mennesker på, hvor blant annet Victoria Beckham var en av modellene.

For å komme frem til hvordan neste kolleksjon skal være, bruker han kunst, fotografier og bilder for å la seg inspirere. Farger og kombinasjoner settes sammen i kollasjer. Kollasjene er så super hemmelig at ingen får se de. Den eneste utenforstående som får se kolleksjonen i det hele tatt før den blir vist er motedjevelen og redaktør i Amerikanske VOGUE, Anna Wintour. Etter at kollasjene er laget begynner arbeidet med å finne riktig stoff, alt blir nøye vurdert.Det blir mye tenking og det spøkes med at møtene blir besøkt av små feer som kommer med ideene. Noen ganger lar han seg også inspireres av gamle kolleksjonsbiter som han gjør nye med en ny tvist. Marc Jacobs er kjent for å være litt surrealistisk og vil gjerne at ting skal se litt rotete ut. Med seg har han alltid partneren, Robert. 
Marc Jacobs muse, Victoria Beckham, i en av hans nylige kampanjer.

Marc Jacobs har alltid vellykkede visninger og vet hvordan han skal få moteverdens oppmerksomhet, men han lar seg sjelden filmes eller intervjues. Marc blir mye omtalt som sjefen selv og tror aldri på det folk sier. 
Han jobber døgnet rundt og lever på proteindrikker, negler, knappenåler og røyk.  

www.sobertooth.wordpress.com
www.kitmeout.com
www.beanstockd.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar