2. nov. 2008

I MORMORS FOTSPOR

God søndag;) Ligger rett ut på sofaen etter altfor mye mat det siste døgnet.. Så deilig å ha en helg fri fra alt og alle hjemme i Oslo! Har bare sittet foran peisen og lest bøker og spist altfor mange kaker.. Men sånn skal det vel være en gang iblant..
Har også vært en tur i klesskapet til mormor, ligger i familien å være opptatt av klær og hun er inget unntak! Har gravd frem et par gamle skatter av noen vesker som skal få bli med hjem.
Mormor vokste opp på 50 tallet hos bestemoren sin på Rjukan, hvor bestemoren sydde klær til henne inspirert av motebladene hun fikk tilsendt med posten. Det fantes ingen butikker så symaskinen var den eneste måten å få klær på. Mønstrene kunne man bestille fra ukeblader og stoffet ble kjøpt i nærmeste storby. Senere når mormor ble gift og fikk min mor startet hun å sy selv, mormor er en veldig nøye person og håndarbeidet hennes er helt fantastisk. Hun sydde alt fra kåper med pels, drakter inspirert av Chanel, i tweedmønster og heklede kanter som hun sydde selv, hun lagde barneklær, blant annet dåpskjolen og babykrybben som alle barnebarna har brukt, heklede vesker og mye mer. . Mormor har til og med sydd min mors brudekjole.
Det er så inspirende å tenke på hvor stor viljen er og hva man får til når man ikke har penger til å kjøpe alt man vil ha. Den generasjonen vi har vokst opp i, forventer å få alt det man peker på og kaster det like fort igjen. Tror virkelig jeg skal ta symaskinen fatt og prøve å lage mer av de klærne jeg ønsker meg selv istedet for å bruke dyre dommer på å kjøpe noe..

1 kommentar:

  1. Do you know these?

    http://www.style.com/fashionshows/sartorialist/

    http://thesartorialist.blogspot.com/

    SvarSlett