6. apr. 2011

BALMAIN SKIFTER CREATIVE DIRECTORImage and video hosting by TinyPic
Fra Balmain vår 2011 (www.style.com)

Jeg fikk en henvendelse om ikke jeg kunne skrive et innlegg med mine tanker rundt det at Christophe Decarnin går av for Balmain, so here goes:

Christophe Decarnin har  vært “creative director” hos Balmain siden 2007. Hans kolleksjoner har bært preg av en rocka Balmain-girl med de typiske spisse skuldrene, bikerjakken, stramme bukser med en “cut-off” nederst gjerne i skinn, denim eller paljetter, og stramme og enkle 80 talls inspirerte glamkjoler i paljetter. Hver kolleksjon har vært sexy og edgy, og det har vært lite fornyelse fra kolleksjon til kolleksjon i forhold til hos andre designere. Nichole Phelps, kolleksjonsanmelder hos Style.com, har nok helt rett når hun stiller spørsmålstegn ved om Balmainiaen er så sterk at folk fortsatt ønsker å kjøpe kolleksjonen, eller om den rett og slett har  fått et “denne kolleksjonen kan du lett kopiere” design. 
Jeg tror Balmain trengte en fornyelse, og høstkolleksjonen for 2011 som er designet av Melanie Ward bærer mer preg av 70-tallet. Bikerjakken er byttet ut med en litt mildere versjon i tweed og det finnes mye mer mønster og detaljer. En litt mer avkledd Balmain-girl kom frem for høst 2011 med fotside skjørt med høy split og topper som viser hud, men det er fremdeles høy glamfaktor slik vi kjenner Balmain.


Hva synes dere om at Christophe Decarnin slutter i Balmain?

4 kommentarer:

 1. Hva syns du om tatoveringer?

  SvarSlett
 2. Ah, tusen takk! :) Jeg likte stilen til Decarnin veldig godt, fordi jeg digger punker-stilen. Var også fornøyd med høst-kolleksjonen, fortsatt rocka, men med et litt mer klassisk preg!

  SvarSlett
 3. Jeg DIGGER tatoveringer!

  Marie: Jeg er helt enig, høstkolleksjonen er fremdeles rocka-Balmain, men bærer mer preg av det klassiske og det feminine. Decarnin, var mer maskulin og jeg syns hans kolleksjoner bar veldig preg av han.

  SvarSlett
 4. Du har tydeligvis et ganske godt innblikk i moteverden å da er det spennede å lese om ditt synspunkt på ting. Har du flere oppfatninger av dette slaget som du føler for å dele så gjør gjerne det!:)

  SvarSlett